Wat is een anxiety ring en werkt hij wel?

Wat is een anxiety ring en werkt hij wel?

Waarom een anxiety ring?

Veel mensen hebben wel eens last van stressvolle of angstige momenten. Een hulpmiddel wat tegen deze momenten zou kunnen helpen is een ring, ook bekend als een anxiety ring, met een of meerdere kleine balletjes die rond de ring kunnen draaien. Tegenwoordig zijn er steeds meer soorten anxiety ringen zodat er voor iedereen een mooie te vinden is.  De ring is een eenvoudig hulpmiddel waarvan verondersteld wordt, te helpen de gedachten af te leiden van hun angst en stress te verminderen.

anxiety ring om vinger

Waar komt de anxiety ring vandaan?

De anxiety ring zou afkomstig zijn uit oude Tibetaanse meditatietradities en wordt een "worry ring" (zorgenring) genoemd omdat wordt aangenomen dat het naar rechts draaien van de ring een kalmerend effect heeft op lichaam en geest. De oude religie van het boeddhisme, de Tibetaanse boeddhisten, gebruikten metalen draaiende cilinders met heilige tekst gegraveerd op het buitenoppervlak om hun religieuze praktijken te reciteren en uit te voeren. Aangenomen wordt dat de draaiende beweging op natuurlijke wijze helpt om de geest van de Tibetaanse boeddhist te kalmeren en tegelijkertijd goed karma te vergroten en alle slechte energie kwijt te raken terwijl ze hun religieuze literatuur reciteren. "Wheel prayer" (Wielgebed) is de naam die is gegeven door de oude Tibetaanse boeddhisten die deze praktijken uitvoeren.

 anxiety ring

Werkt de anxiety ring?

Anxiety ringen kunnen helpen bij het verlichten van symptomen, maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat ze angst helpen 'genezen'. Sommige mensen vinden dat de ringen hen helpen hun racegedachten te concentreren en nerveuze energie om te leiden in stressvolle situaties. De ringen kunnen mensen ook afleiden van mogelijk schadelijke zelfverzachtende technieken zoals nagelbijten, haren trekken, huidplukken, enz. Je kunt de anxiety ring gebruiken naast het volgen van bijvoorbeeld therapie als hulpmiddel om jezelf af te leiden van de angst volgens therapeut Bekker in het artikel van Metro. Hoewel er (nog) geen wetenschappelijk bewijs is van de werking van de ring, zijn er genoeg anekdotische voorbeelden waarin mensen troost hebben gevonden door hun sieraad.

 James Bailey, een vrijwilliger bij Anxiety UK, vertelde Metro.co.uk dat de ring hem helpt in stressvolle situaties zoals sollicitatiegesprekken.

 'Ik heb een paar axniety ringen gebruikt, maar ik vind het gemakkelijker om er een te dragen voor elke situatie waar de angst hoog is.

 'Het is rustgevend en aardend om het te hebben in wat ik voel zijn ongemakkelijke angstige situaties.'

 Dr. Paul McLaren, Consultant Psychiatrie bij Priory Hospital Ticehurst House, legde aan Metro.co.uk uit dat deze ringen voor mensen kunnen werken als ze zich concentreren op hun angstig friemelen.

 'We friemelen en voelen ons rusteloos als we angstig worden. Dat hoort bij hypervigilantie en alert zijn op dreigingen’

 ‘Het kanaliseren van die rusteloosheid in een zich herhalende beweging zoals een anxiety ring kan helpen om dat gevoel van rusteloosheid in bedwang te houden en kan een kalmerend effect hebben’.

 'Als anxiety ringen helpen als we angstig zijn, is dat omdat ze ons helpen die rusteloosheid te beheersen door onze vingers iets te doen te geven.'

 Ellie Paterson, een metaalsmid van juwelen, vertelde Metro.co.uk dat ze ontdekte dat de ringen niet alleen mensen met angstgevoelens helpen, maar ook mensen met zintuiglijke problemen en depressies, en mensen die obsessief in hun huid peuteren en op hun nagels bijten.

 

En, ben jij al overtuigd? 

Koop dan nu hier jouw eigen anxiety ring!

 

Bron: Metro.co.uk, Evelyn Richards (8 oktober, 2021)